Dunstan babytaal

Bijgewerkt: aug 12

Pasgeboren baby's maken vanaf geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen van baby's en daardoor onafhankelijk van de taal die de ouders spreken, of het land van geboorte. Het in een vroeg stadium herkennen van de behoeften van een baby heeft grote voordelen voor ouders. 

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan de zuigreflex geluid toegevoegt ontstaat het 'woord' voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou.


Na een maand of drie, vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.  De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen. Je kan de methode leren door een Cursus Dunstan Babytaal te doen bij een Dunstan Babytaal Trainer, door de Dunstan Babytaal DVD te bestuderen en door te oefenen in het herkennen van de geluiden met de Babytaal App. Ook kan je een kraamverzorgende kiezen die de gecertificeerd is in Dunstan Babytaal. Dan kan ze je de eerste dagen helpen om de geluiden te herkennen. 


  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now