top of page
IMG_7817.jpg

Ik heb begin 2019 de opleiding tot "kindervoedingsadviseur" afgerond, en start mei '23 een traject tot trainer Gezonde Kinderopvang om mijn visie verder te kunnen uitdragen. Ik vind het dan ook erg belangrijk hier een stukje van mijn website aan te wijden, zodat u weet hoe ik eten (en drinken) zie.

We leven in een maatschappij waarin veel kinderen helaas niet zo gezond zijn als we zouden willen. Steeds meer jonge kinderen lijden aan overgewicht en voedingsgerelateerde ziektes als diabetes. Dit komt natuurlijk ook door het veranderde "spelen", kinderen hebben allemaal een tv, tablet en spelcomputer ter beschikking, maar voor een groot deel is het natuurlijk ons eetpatroon. 

Naast het feit dat ik in principe tijdens opvanguren geen snoep en suikerrijke drankjes als bijvoorbeeld ranja aanbied, probeer ik ook het (gezonde) eten aantrekkelijker te maken. Mijn eigen dochters vinden het nog altijd erg leuk als we bijvoorbeeld fruitspiesjes met een parapluutje eten ipv "gewoon" een appel, of van alles op een bordje, zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze op dat moment zin in hebben. Verder eten we, uitzonderingen daargelaten, altijd aan tafel ook buiten. Scheelt ook een hoop kruimels tussen het speelgoed ;) 

 

Ik probeer de maaltijden en tussendoortjes zoveel mogelijk af te wisselen - zie ook onze kookclub !

(In principe ontbijten de gastkinderen thuis, maar zo nodig kan ook hier worden aangeschoven)

Drinken: thee, water, plantaardige melk

Tussendoortjes: vers (seizoens)fruit, eigen baksels (eierkoek, krentenbol, etc), hard gekookt eitje, rauwkost, yoghurt

Lunch: brood, verse soep (niet dagelijks), hartig en (verantwoord)zoet beleg

Avondeten: pakjes- en zakjes loos, vers bereide maaltijd

bottom of page