top of page
Een kind is als een ontdekkingsreiziger die voortdurend nieuwe ervaringen opdoet, alles beleeft als een avontuur.

Ieder kind is uniek, heeft een eigen karakter en mogelijkheden. Ik houd ervan zó te denken, in mogelijkheden, zo sta ik in het leven, met een halfvol glas èn een roze bril. De wereld ligt aan je voeten, evenals kansen - je moet ze alleen willen grijpen. 

Beleef is een kleinschalige maar ruimdenkende, natuurlijke kinderopvang waarin alles rondom het kind centraal staat. Ik denk niet in vaste schema’s, gemiddelden en hokjes. De autonomie van het kind ondersteunen en het in hun eigen kracht zetten is voor mij het belangrijkst. Ik ben ervan overtuigd dat dit de fundering legt die nodig is voor de rest van de ontwikkeling, en het hele verdere leven.

 

Naast dit alles hierboven, geloof ik in buiten zijn. Ik streef naar een leefwereld waarin natuur een vanzelfsprekend onderdeel wordt van elk (kinder)leven; dat kinderen dagelijks in contact komen met de natuur in de kinderopvang en later in het basis- en voorgezet onderwijs - maar natuurlijk ook hun vrije tijd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurervaringen op jonge leeftijd leiden tot een sterkere verbinding met de natuur op latere leeftijd èn duurzaam gedrag stimuleren. Kinderen die veel buitenspelen zijn gezonder en gelukkiger, creatiever, zelfstandiger en durven meer dan leeftijdsgenootjes. Het gaat dan niet alleen om de gezellige warme zomerdagen, wanneer je "met zonder mouwen" op pad kunt. In elk seizoen vind je elementen die je vormen, en die je ervaringen geven die versterkend voor je werken. 

bottom of page