Een kind is als een ontdekkingsreiziger die voortdurend nieuwe ervaringen opdoet, alles beleeft als een avontuur.

Ieder kind is uniek, heeft een eigen karakter en mogelijkheden. Ik houd ervan zó te denken, in mogelijkheden, zo sta ik in het leven, met een halfvol glas èn een roze bril. De wereld ligt aan je voeten, evenals kansen - je moet ze alleen willen grijpen. De manier waarop een kind zich ontwikkelt is mede afhankelijk van de mensen rondom, en heeft zowel veiligheid als voldoende uitdaging nodig. 

Beleef is een kleinschalige maar ruimdenkende, natuurlijke kinderopvang waarin alles rondom het kind centraal staat. Ik denk niet in vaste schema’s, gemiddelden en hokjes. De autonomie van het kind ondersteunen en het in hun eigen kracht zetten is voor mij het belangrijkst. Ik ben ervan overtuigd dat dit de fundering legt die nodig is voor de rest van de ontwikkeling, en het hele verdere leven.

Naast dit alles hierboven, geloof ik in buiten zijn. Ik streef naar een (be)leefwereld waarin natuur een vanzelfsprekend onderdeel wordt van elk kinderleven; dat kinderen dagelijks in contact komen met de natuur in de kinderopvang en later in het basis- en voorgezet onderwijs - maar natuurlijk ook hun vrije tijd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat natuurervaringen op jonge leeftijd leiden tot een sterkere verbinding met de natuur op latere leeftijd èn duurzaam gedrag stimuleren. Kinderen die veel buitenspelen in de natuur zijn gezonder en gelukkiger, creatiever, zelfstandiger en durven meer dan leeftijdsgenootjes. Het gaat dan niet alleen om de gezellige warme zomerdagen, wanneer je kunt luieren in het gras zonder mouwen. In elk seizoen vind je elementen die je vormen, en die je ervaringen geven die versterkend voor je werken. Denk eens aan hoe het voelt als je een tijdje buiten bent in de kou of regen. Als je zorgt voor goede beschermende kleren kan je kind ervaren dat het de regen, wind en kou aan kan. De handjes en wangetjes worden koud en nat, en eenmaal weer thuis warmt je lijf weer op.