top of page

De kinderen van Kinderopvang Beleef gaan om de week op maandagen bezoek bij de bewoners van Vitalis Berckelhof om daar gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan dingen als samen knutselen, kokkerellen, spelletjes doen, gymnastiek, tuinieren & liedjes zingen. Momenteel draaien we samen met Boefjes en Barista's een pilot van een jaar, genaamd "een bakkie geluk".

 

Op geheel natuurlijke wijze komen deze twee leeftijdsgroepen zo tot stimulerende interacties. De komst van kinderen in een verzorgings- of verpleeghuis kan een belangrijke bijdrage leveren bij het doorbreken van het isolement waarin 1 op de 3 ouderen tegenwoordig verkeren. Het contact met de kinderen stimuleert onder meer de alertheid en communicatiebereidheid van de ouderen en biedt een vreugdevolle ervaring. Bovendien doen de kinderen op een ongedwongen wijze een beroep op hun verzorgend vermogen.

 

De kinderen ervaren op hun beurt dat het leuk is om met ouderen om te gaan, en de onvoorwaarlijke aandacht & onophoudelijke stroom van complimentjes heeft op hen een erg positief effect.

bottom of page