Hoe word ik gelukkig

Het begint bij jezelf. Open je hart voor geluk, het zit al in jezelf. Je hoeft het niet ver te gaan zoeken of er keihard voor te werken, je hoeft er zelfs niet voor door mij gecoached te worden - maar het mag wel 😉Je hoeft alleen maar bewust te zijn, en los te laten wat je tegenhoudt. De “law of attraction” (LOA) zorgt er ècht voor dat mensen die gelukkig zijn, nog gelukkiger worden. En dat dat vonkje ook iemand anders’ vonkje kan ontsteken. En van het doorgeven van dat geluk wordt je zelf ook weer gelukkiger, je raakt het dus niet kwijt - het raakt niet ‘op’. Klinkt simpel, maar stiekem ìs het dat ook. Negatieve mensen maken de omgeving negatiever - andersom werkt dat ook zo. Dit wil overigens niet zeggen dat je als gelukkig mens niets ongelukkigs overkomt, het zegt alleen iets over hoe je er vervolgens mee omgaat.

Ben baas over je eigen leven en ervaar het gevoel van jezelf kunnen zijn en de vrijheid die daarbij hoort. Laat anderen niet bepalen wat goed voor je is en verschuil je ook niet langer achter anderen. Zet niemand op een voetstuk, ook niet je ouders, vrienden of bijvoorbeeld leidinggevenden. Geef een ander niet het recht te bepalen of je waardevol bent, zo wordt je namelijk gekwetst of voel je je afgewezen. Zoek de vervulling van jouw behoeften niet bij anderen. Leef je eigen leven: je bent hier niet om anderen gelukkig te maken, hun leven te leiden of hun last te dragen. Besef dat iedereen op zijn eigen manier bezig is met (over)leven.


Als mensen naar tegen je doen, ga er dan vanuit dat het niet over jou gaat, maar dat de ander verstrikt zit in zijn eigen problemen. Voel je niet langer slachtoffer of doelwit. Onze maatschappij lijkt haast gebaseerd op slachtofferschap. Je moet hard werken om iets te hebben en pas dan ben je belangrijk: doen –> hebben –> zijn. Als je uitgaat van wie je werkelijk bent, los van wat je doet of hebt, hoef je alleen maar te zijn want je bent al goed zoals je bent. Doen en hebben zijn niet nodig om je goed te voelen; ze zijn eigenlijk alleen van belang om in je basisbehoeften te voorzien.


Is jouw glas half vol of half leeg? Alles wat je denkt, zegt en doet is van kracht. Bewuste mensen kiezen om te focussen op de positieve aspecten van het leven. Neem standvastig het besluit het geluk toe te laten en naar je toe te halen. Omarm de zonnige kant van het leven. Leef als een gelukkig mens en creëer een netwerk van positief ingestelde mensen om je heen. Doe wat je gelukkig maakt en wees daar dankbaar voor. Praat, voel en doe alsof je geluk in overvloed hebt. Richt je op wat je wilt en laat je niet leiden door angst, gemis, paniek of verlangen. Wees dankbaar voor wat je wèl hebt. Onderken, verleng en herhaal wat je gelukkig maakt en plezier geeft. Zeg ‘stop’ tegen geklaag, geschreeuw, gezeur en kritiek van mensen rondom. Laat je niet meeslepen door negativiteit maar sta erboven en leer ervan.


De positieve aspecten in je leven bestaan echter niet zonder de negatieve. Geluk en ongeluk horen erbij, het een is niet beter of slechter dan het ander. Dit betekent niet dat je elke dag, de hele dag als een zonnetje moet lopen stralen. Accepteer ook de negatieve kanten van jezelf en loop er niet langer van weg. Leer ze beter kennen en word je bewust van negatieve gedachten, gevoelens en gedrag, creëer mogelijkheden om aan jezelf te werken, jezelf te verbeteren. Accepteer ook nare gebeurtenissen in je leven, toevallig of zelf aangetrokken; soms kun je er simpelweg niet omheen.


Zonder motivatie, moeite en missie kom je niet ver. Het ware geluk komt niet aanwaaien, je moet er iets voor doen. Maar denk niet dat je daar de hele dag mee bezig moet zijn. Je kunt je suf mediteren en zo druk zijn met het toepassen van allerlei technieken dat je niet meer blij bent met jezelf. Je handelt dan vanuit onvrede en bent niet meer van jezelf en het leven aan het genieten. Het gaat altijd om het vinden van de juiste balans. Ontwikkel jezelf met geduld. Blijf bij tegenslag in je kracht. Vergeef, relativeer en vergelijk je niet met anderen. Accepteer het als je eens terugvalt in oude processen en je motivatie of focus verliest.


Wees lief voor jezelf, waardeer jezelf en gun jezelf niks dan het allerbeste. Neem voldoende rust, beweging en gezond voedsel. Verras jezelf, lach om jezelf. Communiceer jouw wensen, grenzen en behoeften zodat anderen daar rekening mee kunnen houden. Geniet van het leven - niemand weet hoe kort of lang het duurt. Simpele dingen als stilstaan om de geur van vers gebakken brood van de bakker in de straat op te snuiven of door de vogels te horen rondom met de zon op je wangen kunnen je al laten genieten.


Zorg voor fijne, positieve contacten en investeer in de mensen die je dierbaar zijn. Deel lief en leed met elkaar. Probeer de positieve kanten van ieder mens te zien, zie niet diens onkunde of lelijke trui - over smaak valt immers niet te twisten - maar zie bijvoorbeeld hoe vriendelijk die persoon je toeknikt in het voorbijgaan. Wees vriendelijk en hulpvaardig naar anderen. Wie goed doet, goed ontmoet. Dit versterkt je eigenwaarde en het geeft zin aan het leven. Een goede daad zit vaak in kleine dingen en hoeft niet ten koste van jezelf gaan.


Het verleden bestaat in principe alleen in je geheugen, de toekomst bestaat alleen in je verbeelding. Leven doe je nú. Maak je dus niet eindeloos druk om het verleden en maak je niet doelloos zorgen om de toekomst. Leer van het verleden, maak plannen voor de toekomst maar leef nu en doe het met volle aandacht.


Heb je toch een steuntje in je rug nodig bij dit proces, neem gerust contact op!


14 weergaven0 opmerkingen