Gezond leven kiezen

Het is maandag, je wekker rinkelt en je overvolle (werk)week gaat weer van start. Je hebt tientallen afspraken en to-do’s op de planning, ondertussen moeten ook de kids naar school en hun clubs, wil je jezelf een beetje leuk presenteren aan manlief, een leuke vriendin zijn voor je bff, en ben je ook nog eens zus van, dochter van, buurvrouw van .. en en en !! Kortom: je hebt het al ontzettend druk, zo druk dat je eigenlijk niet goed weet hoe je ook nog je leefstijl in vredesnaam moet omgooien. Hoe begin je met gezonder worden zonder dat daar ook maar iets van je huidige leven onder lijdt?


Een gezondere leefstijl ontwikkelen en afvallen is iets wat je al een langere tijd zou willen, maar het komt er eigenlijk nooit van. Waar begin je, hoe maak je er tijd voor vrij en wat kun je doen om echt zichtbare resultaten te boeken want ook dat moet je nog uitzoeken. Reality check: als iets ècht belangrijk voor je is, maak je er de tijd voor. Zo simpel is het echt. Als jij graag wilt veranderen, dan doe je dat, zo nee dan heeft het (nog) niet je prioriteit.


Als jij je drukke leven wilt combineren met een nieuwe leefstijl, zul je nieuwe prioriteiten moeten stellen. Er is nu eenmaal geen magicpill of super tip die jou binnen no-time je droomlijf gaat geven. De enige optie die je hebt is keihard je best doen, weten wat je wilt bereiken en er dan vol voor gaan. Iedere dag doen wat je kunt, ook al is het slechts iets kleins. Klein stapjes zijn nog steeds stapjes. En veranderen gaat niet van de ene op de andere dag. Het kost tijd, moeite en energie, maar uiteindelijk krijg je er enorm veel moois voor terug


Qua voeding.


Track bijvoorbeeld eens een week je calorieën. Calorieën tellen is niet dè manier perse, maar door een week alles (ook je wijntje, olijfolie en cappuccino’s) in te vullen. zie je heel snel waar veel van je calorieën in zitten. Maak daarna eens wat eet switches, geef jezelf wèl de ruimte om te genieten. Dit is geen vrijbrief of excuus, maar als je jezelf af en toe ook wat lekkers gunt, houd je je leefstijl veel beter vol en vind je de juiste balans. Wees creatief! ⁣⁣Kies een vast moment per week voor het opstellen van je weekmenu (avondeten), en kook bijvoorbeeld vooruit bij een drukke week.


Qua beweging.


Maak een weekplanning, hierdoor zie je letterlijk waar je de ruimte hebt voor een workout - en die kan thuis of op de sportschool natuurlijk, net wat bij jou past. Pak daarnaast de trap ipv de lift op je werk of in de stad, en neem je fiets ipv. de auto naar je werk of met het naar school brengen van de kids. Wandel in je pauze ipv in de kantine neer te ploffen. En zijn er nog tientallen kleine aanpassingen mogelijk net als bij de eet switches.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven