top of page
IMG_9955.jpg

Kinderopvang Beleef is een kleinschalig, maar ruimdenkend groen kinderdagverblijf. Ritme, rust en regelmaat realiseer ik hier door een redelijk vaste dagindeling qua slaap- en eetmomenten; tussendoor is het in de basis vooral spelen. Het vrije spel vind ik het meest belangrijk. Dat is voor een kind de eerste sociale oefening waarin het andere kinderen ontmoet. Spelen is doen en leren. Dat is ook de reden waarom ik geen strak activiteitenprogramma heb.

Ik ben liefst zo veel mogelijk buiten tijdens de opvanguren, vandaar ook het woord groen in de beschrijving. Natuurbeleving vind ik erg belangrijk in de kinderopvang. Ik wil graag bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe fijn het buiten is, en hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen. 

 

Daarnaast zijn we veel creatief bezig – schilderen, tekenen, kleien, knutselen en kokkerellen (kookclub Beleef). Mijn opvoedwijze is geinspireerd door Reggio Emilia. Respect voor de talenten van ieder kind én de wijze waarop een kind zich ontwikkelt, zijn de belangrijkste pijlers van deze pedagogische benadering.

bottom of page