IMG_9955.jpg

Kinderopvang Beleef is een kleinschalig, maar ruimdenkend groen kinderdagverblijf. Ritme, rust en regelmaat realiseer ik hier door een redelijk vaste dagindeling qua slaap- en eetmomenten; tussendoor is het in de basis vooral spelen. Het vrije spel vind ik het meest belangrijk. Dat is voor een kind de eerste sociale oefening waarin het andere kinderen ontmoet. Spelen is doen en leren. Dat is ook de reden waarom ik geen strak activiteitenprogramma heb.

Ik ben liefst zo veel mogelijk buiten tijdens de opvanguren, vandaar ook het woord groen in de beschrijving. Natuurbeleving vind ik erg belangrijk in de kinderopvang. Ik wil graag bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt liefde voor de natuur te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe fijn het buiten is, en hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen. 

 

Daarnaast zijn we veel creatief bezig – schilderen, tekenen, kleien, knutselen en kokkerellen (kookclub Beleef). Mijn opvoedwijze is geinspireerd door Reggio Emilia. Respect voor de talenten van ieder kind én de wijze waarop een kind zich ontwikkelt, zijn de belangrijkste pijlers van deze pedagogische benadering.

  • Tarief 2022 6,79 euro p/uur

Dit is inclusief: Vers (seizoens) fruit, gezonde tussendoortjes, broodmaaltijd, drinken en verzorgingsproducten als billendoekjes & zonnebrandcrème. Ook zijn alle uitjes inbegrepen èn is het mogelijk gebruik te maken van een vers bereide avondmaaltijd.

 

Exclusief: flesvoeding, luiers.

Kinderopvang Beleef is +- 47 weken per jaar geopend en die weken worden aan u gefactureerd naar ratio contracturen. Tijdens deze weken is de door u gereserveerde plek voor uw kind gegarandeerd beschikbaar. De gesloten weken, evenals de nationale feestdagen waarop Beleef gesloten is (zie agenda), worden NIET aan u gefactureerd.

Naast de kosten voor de opvang, betaalt u maandelijks bemiddelingskosten aan een gastouderbureau. Ik werk als zelfstandig gastouder met verschillende bureaus, en laat het dan ook aan u over een keuze te maken (echter, als de visie van het bureau niet past kunnen we in overleg een ander kiezen). Een gastouderbureau heeft voor mij voornamelijk een administratieve functie, maar daarnaast borgen zij de kwaliteit van de opvang die ik bied, dmv. een jaarlijkse risico-inventarisatie. Doordat ik hier ten alle tijden aan voldoe heeft u recht op kinderopvangtoeslag als u uw kind bij mij brengt.